Tuesday, August 14, 2012

Pelargoon toidus.

Pelargoon (Pelargonium species): õisi ja kroonlehti kasutatakse magustoitudes, karastatavates jookides, kokteilides, võib külmutada koos jääkuubikuga. Kasutatakse küpsetatud pirnide ja õunte maitsestamiseks. Värskete lehtede peal võib lasta tõmbuda kas piimal, koorel või siirupil, mida kasutatakse magustoidu, jäätise või kreemi valmistamiseks. Võib panna 1 lehe ka tee sisse. 

Lõhnavat pelargooni kasutatakse mitmeti - taime lehti ja õisi saab kasutada toidu kaunistamiseks, hakitud lehti võib segada kastmetesse ja küpsetistesse. Rahvameditsiinis on lõhnava pelargooni lehti kasutatud kõhuvalu leevendamiseks. Taimed võiks asetada kohta, kus neid on käepärane puutuda, sest siis eritub neist enam lõhna.

No comments:

Post a Comment